Hoelang doe je met je meubels?

De vraag uit de titel kun je op twee manieren uitleggen. De eerste is hoelang gaan je meubels mee? De tweede is hoelang wil jij gebruikmaken van je meubels? Meubels van goede kwaliteit gaan meestal jarenlang mee. Maar in een periode van een jaar of tien kan er ook heel wat aan jouw smaak of stijl veranderen.

Laten we als voorbeeld een bankstel nemen. Deze kun je kopen in allerlei kwaliteiten en van duur tot goedkoop. De materialen zijn het eerste waar je naar moet kijken. Een stoffen bank is in de regel goedkoper dan een leren bank, maar gaat ook minder lang mee. Daarnaast speelt het gebruik een heel belangrijke rol. Heb je een eenpersoonshuishouden of maakt een groot gezin (met huisdieren) gebruik van de bank? Je zult begrijpen dat dat veel verschil maakt.

Niet voor een paar jaar

Maar het zal duidelijk zijn, een bank koop je meestal niet voor één of twee seizoenen. Een bank van goede kwaliteit moet zeker een jaar of vijf mee kunnen. Langer nog, als je er zorgvuldig mee omgaat. Leren bankstellen ‘leven’ in de regel wel tien jaar of langer als ze goed onderhouden worden. In die zin heb je dus ook als gebruiker een verantwoordelijkheid voor de levensduur van je bankstel.

Topkwaliteit en toch voordelig

Het spreekt voor zich dat je van een dure bank, gemaakt van luxe materialen meer mag verwachten dan van een bank die je bij een discounter koopt. Toch zijn er ook meubelbedrijven die topkwaliteit meubelen aanbieden, die tóch zeer scherp zijn geprijsd. A-meubel is een voorbeeld van zo’n bedrijf dat de laagste prijs met de hoogste kwaliteit weet te combineren. Om dat te bewijzen zit er op bijna alle producten ook een garantie van drie jaar.

Als je erop uitgekeken bent

Toch is er ook een aanzienlijke kans dat je al op je bank – of wat voor meubelstuk dan ook – bent uitgekeken voordat het versleten is. Geen nood. Je kunt je meubelstuk altijd wel doorverkopen via internet (of desnoods weggeven aan de Kringloopwinkel) en jezelf op een nieuw meubelstuk trakteren. Want na al die jaren wil je ook weleens wat nieuws.

We zijn benieuwd naar hoelang jij met meubels doet? Koop je liever een goedkope bank voor een paar jaar of investeer je ineens veel geld voor een bankstel dat vijftien jaar mee moet gaan?

2 gedachten over “Hoelang doe je met je meubels?”

  1. Mijn bank heb ik 14 jaar geleden bij de ikea gekocht voor 500,-
    Hij zit nog steeds goed. Hij is wel een keer opnieuw bekleed. De kinderen springen er nog steeds op

    Beantwoorden

Plaats een reactie