Prijzen oud papier

Weet je het nog? Vroeger zamelden we met z’n allen oude telefoongidsen in, want dat bracht zo lekker veel op. Helaas zijn de oudpapierprijzen de afgelopen jaren flink ingezakt. In 2019 kwam er helemaal de klad in. Je moet wel met heel wat kilo’s aankomen, wil je er iets aan overhouden.

Prijs oud papier per ton [2020]

De gemiddelde prijs voor 1.000 kilo oud papier (ongesorteerd) bedraagt op dit moment (winter 2020) maximaal zo’n € 30-50. De waarde van oud papier hangt ook af van het soort papier.

Oud papier wacht om opgehaald te worden (foto: Wikimedia)

Zie het onderstaande schema voor meer informatie over de prijs van oud papier. De genoemde prijzen gelden per 1.000 kilo oud papier. Dit schema was actueel in het voorjaar/zomer van 2020. Dit zijn de actuele oudpapierprijzen per kilo.

Prijzen oud papier voorjaar/zomer 2020

Oud papier in België

Hieronder hebben we recente oudpapierprijzen per kilo voor België (2019):

 • Bont papier (los papier en karton): ~0,055€
 • Karton (los): ~0,050€
 • Balen karton: ~0,055€
 • Folders: ~0,065€
 • Kranten: ~0,065€
 • Kleurschrijf: ~0,075€
 • Multidruk: ~0,076€
 • Witschrijf: ~0,160€

* Let erop dat de prijzen voor oud papier nogal kunnen fluctueren en dus af kunnen afwijken van bovenstaande tarieven.

Laat het ons weten als je recentere gegevens hebt over de prijzen voor oud papier en karton.

Bronnen: oudpapierprijs.nl en papierhandel.blogspot.com

33 gedachten over “Prijzen oud papier”

 1. hallo mij zoon brengt kranten en folders rond en heeft ong 500 kilo gespaard
  wou even vragen hoe hij dat moet inleveren voor een extra zak cent
  of weet u waar dat kan in enschede

  Beantwoorden
 2. Je hebt knol recycling in Hengelo 15 min afstand.

  Werk zelf in den haag bij een recycling bedrijf als account manager. Mijn advies is nog even door te sparen indien mogelijk aangezien de markt prijzen in een dio zitten. Wellicht binnen een paar maanden anders.

  Beantwoorden
 3. wij zijn een vzw die mensen in armoede helpt , wij werken met 15 vrijwilligers en doen ook inzameling van oud papier dit gaat van complete stapels van reclame folder , boeken encyclopedieen , boeken van behangpapier , kranten en geplooid karton onze container was gevuld in de maand mei en bedroeg 5180 kg we kregen 30 € per ton tegen verleden lediging was het 50 € per ton en er wordt ons ook nog eens 75 € + btw 15,75 € = 90.75 € aangerekend voor transport kosten en dit is maar voor de straat over te steken totaal bedrag wat wij nu krijgen om ons in het zweet te werken is 64,65 € .
  dit vind ik geen normale afhandeling van het recyclage bedrijf .

  Beantwoorden
 4. en die lage prijs is te danken aan de chinezen.die ons papier en karton niet meer willen aanemen doordat er etensresten plastiek,ed inzitten.zelf zamelen wij ook papier en karton in maar voorlopig ligt het opgestapeld in een hangaar tot nu toe al 2500kg maar wij wachten totdat de prijs weer stijgt.

  Beantwoorden
  • dat is bij ons al zo.papier brengen kun je zelf betalen.alles ligt bij ons opgestapeld.is al meer als een jaar dat het niks meer opbrengt

   Beantwoorden
  • Mo
   Als jij het wekelijks opgehaald wil hebben in amsterdam en omstreken zou ik dat kunnen doen voor je
   Maar dan alleen kranten
   Ik betaal je er overigens niets voor

   Beantwoorden
 5. in Eeklo moet je nu al betalen voor papier binnen te brengen.hoop dat de prijzen rap terug de hoogte in gaan.Vroeg of laat zal China terug papier van ons moeten aannemen;maar de vraag is wanneer gaat dat zijn.

  Beantwoorden
 6. die groote recyling bedrijven zijn ons aan het kloten DE PRIJS STAAT HIER BOVEN WINTER 2020 IS DAT PARTICULIER BONT 30TOT 50E DE TON

  GEMEENTE 40 TOT 60E DE TON
  BEDRIJF 40 TOT 50E DE TON
  EN ONS GEVEN ZE MAAR 15E OF NIETS dat is schandalig dat zijn woekerraars

  Beantwoorden
 7. Ik hep +- 2 ton enveloopen oud karton en papier rol
  Wie is interesse ? Wat kost is kg.prijs ?
  En ook ldpe folie en hdpe ,pp wie is te interesse ?
  Wat is de prijs ?

  Beantwoorden
 8. hallo de prijs van oud papier en karton wordt bepaalt door (MOP) en de EUWID DE INDICATIE PRIJS voor oud papier en karton is 50e 70euro de ton wij moeten gewoon europa inlichten over de prijs afspraken dat die oud pier handelaars onder elkaar afspreken om de prijs laag te houden dat is verboden van europa om prijs afspraken te maken

  Beantwoorden
 9. Laurens, gezien de huidig prijs is het beter om oud papier tot brandstof te verwerken. Het is tenslotte gemaakt van bomen en die worden rap opgestookt in biomassa centrales.
  Zo haal je een deel van de markt en volgens economen zou dat wetmatig moeten leiden naar hogere prijzen voor oud papier.
  En het is circulair zou ik denken.
  Plant bomen want bomen weg is water weg!!!
  Het is maar een idee.

  Beantwoorden
 10. Hello sir /am kashif from den haag . i wand to buy used news paper . of over ishue news papers in bulk quantity . and send. in to the pakistan . plz anyone tell me somthing about this how can i buy 50 mt ton minimall . if anyone know somthing about this send me the msg on my whatsApp 0685133142 kashif

  Beantwoorden

Plaats een reactie