Prijzen oud papier

Weet je het nog? Vroeger zamelden we met z’n allen oude telefoongidsen in, want dat bracht zo lekker veel op. Helaas zijn de oudpapierprijzen flink ingezakt. Je moet wel met heel wat kilo’s aankomen, wil je er iets aan overhouden.

Prijs oud papier per ton [2019]

De gemiddelde prijs voor 1.000 kilo oud papier (ongesorteerd) bedraagt zo’n € 30 tot € 40. De waarde van oud papier hangt ook af van het soort papier.

Oud papier wacht om opgehaald te worden (foto: Wikimedia)

Zie het onderstaande schema voor meer informatie over de prijs van oud papier. De genoemde prijzen gelden per 1000 kilo oud papier. Dit schema was actueel in het najaar van 2019. Dit zijn de actuele oudpapierprijzen per kilo.

Prijs oud papier 2019
Prijzen oud papier najaar 2019

Oud papier in België

Hieronder hebben we recente oudpapierprijzen per kilo voor België (2019):

 • Bont papier (los papier en karton): ~0,055€
 • Karton (los): ~0,050€
 • Balen karton: ~0,055€
 • Folders: ~0,065€
 • Kranten: ~0,065€
 • Kleurschrijf: ~0,075€
 • Multidruk: ~0,076€
 • Witschrijf: ~0,160€

* Let erop dat de prijzen voor oud papier nogal kunnen fluctueren en dus af kunnen afwijken van bovenstaande tarieven.

Bronnen: oudpapierprijs.nl en papierhandel.blogspot.com

11 gedachten over “Prijzen oud papier

 1. hallo mij zoon brengt kranten en folders rond en heeft ong 500 kilo gespaard
  wou even vragen hoe hij dat moet inleveren voor een extra zak cent
  of weet u waar dat kan in enschede

 2. Je hebt knol recycling in Hengelo 15 min afstand.

  Werk zelf in den haag bij een recycling bedrijf als account manager. Mijn advies is nog even door te sparen indien mogelijk aangezien de markt prijzen in een dio zitten. Wellicht binnen een paar maanden anders.

 3. wij zijn een vzw die mensen in armoede helpt , wij werken met 15 vrijwilligers en doen ook inzameling van oud papier dit gaat van complete stapels van reclame folder , boeken encyclopedieen , boeken van behangpapier , kranten en geplooid karton onze container was gevuld in de maand mei en bedroeg 5180 kg we kregen 30 € per ton tegen verleden lediging was het 50 € per ton en er wordt ons ook nog eens 75 € + btw 15,75 € = 90.75 € aangerekend voor transport kosten en dit is maar voor de straat over te steken totaal bedrag wat wij nu krijgen om ons in het zweet te werken is 64,65 € .
  dit vind ik geen normale afhandeling van het recyclage bedrijf .

 4. en die lage prijs is te danken aan de chinezen.die ons papier en karton niet meer willen aanemen doordat er etensresten plastiek,ed inzitten.zelf zamelen wij ook papier en karton in maar voorlopig ligt het opgestapeld in een hangaar tot nu toe al 2500kg maar wij wachten totdat de prijs weer stijgt.

Een reactie plaatsen