Prijslijst dierenarts

De tarieven die dierenartsen hanteren zijn al jaren geleden vrijgegeven. Iedere dierenarts bepaalt dus zelf zijn prijzen. Daarom kunnen de verschillen flink oplopen. De ene dierenarts heeft misschien betere apparatuur en meer ervaring en vindt dat hij of zij daar meer voor mag vragen dan een collega. Als er nu wat is met je cavia, konijn, kat of hond dan kan het dus lonen om de prijzen van dierenartsen met elkaar te vergelijken.

Als indicatie van de kosten tref je hieronder een prijslijst van een dierenartsenpraktijk aan, waaronder de kosten voor de sterilisatie van een hond en van een kat en de gebruikelijke vaccinaties voor honden, katten en knaagdieren.

Bron: prijslijst dierenarts Dierenklinieken Heerde – Epe

25 gedachten over “Prijslijst dierenarts”

 1. De prijzen die vermeld staan, zijn veels te hoog! Ik betaald dat in ieder geval niet bij mijn dierenarts. Ik was in totaal 76 euro kwijt voor zijn jaarlijkse spuiten incl. Kennelhoest en hondsdolheid!

  Beantwoorden
  • Hallo Thea,

   Mag ik weten bij welke dierenarts dit is. Ik heb een duitse herder en zie hem heel graag. Nu heeft hij plots allemaal korstjes op zijn rug maar ik weet niet van wat. Ik moet dus dringend met hem naar de dierenarts. Alleen heb ik schrik wat dit mij gaat kosten want bij elke consultatie zit ik tussen de 100 en 300€. Daar ik alleenstaande ben is dit voor mij een groot bedrag. Ik vind het erg dat ik soms het bezoek bij de dierenarts moet uitstellen omdat ik het gewoon op dat moment niet kan betalen. Maar eigenlijk verdient mijn hond beter.

   Beantwoorden
   • Hallo Sandra, Ga eens op ander voer over. Mijn hond had jaren jeuk . Naar verschillende dierenartsen geweest. Shampoos , allerlei behandelingen. Kost me kapitalen.
    Nu heb ik via via Het voer Wooof met zalm en dat bevalt me best helemaal geen jeuk meer . Na gebruik van 3 weken.

    Beantwoorden
   • Goede dag wij hebben ook 2 Duitse herders en idd ook op de achter kant bijten en korstjes wij hebben zalf van mmnwebshop gehaald en alles is weg en dat koste 25 euro

    Beantwoorden
 2. Ik heb zomaar even 137€ moeten betalen voor een simpel jaarlijks bezoek bij de dierenarts met de normale jaarlijkse spuiten. Heb wel ontworming en tegen de vlooien mee gekregen… Das toch wel erg duur toch!!!

  Beantwoorden
 3. Thea
  18 juni 2019 om 16:00 | Beantwoorden
  De prijzen die vermeld staan, zijn veels te hoog! Ik betaald dat in ieder geval niet bij mijn dierenarts. Ik was in totaal 76 euro kwijt voor zijn jaarlijkse spuiten incl. Kennelhoest en hondsdolheid!

  MAG IK WETEN WELKE IS JOUW DIERENARTS?? WANT WAT IK KWIJT BEN AAN DIERENARTSEN DIE IK TOT NU TOE HB BEZOCHT,IS VEEL HOGER VERGELEKEN MET WAT IK ALLEMASL HIER LEEST …IN NEDERLAND. HIER IS PAS OPLICHTERIJ BINJ DIERENARTSEN,DIE JAMMER GENOEG OOK NIET SERIEUS ZIJN.
  sweetytrinna@gmail.com
  DANK.

  Beantwoorden
  • De getoonde prijslijst is een voorbeeld van een specifieke dierenartsenpraktijk. Zo hebben mensen een indicatie van de kosten. Het is fijn als jouw dierenarts lagere tarieven hanteert, maar er zijn ook dierenartsen die hogere tarieven hanteren dan die in de prijslijst hierboven.

   Beantwoorden
   • Ik vind de prijzen bij de dierenartsen behoorlijk uit de hand gelopen. Ben onlangs naar een dierenarts in Belgie geweest en heb gevraagd wat daar b.v. een sterilisatie van een grote hond (die ik heb) kost. In Belgie om en nabij de 250/300 euro en dan is het complete sterilisatie, eierstokken en baarmoeder weggehaald en in NL kost een halve sterilisatie (alleen eierstokken weghalen, dus blijft grote kans op baarmoederkanker) minimaal 500-600 euro. Ongelooflijk dat de dierenartsen hiermee wegkomen. Ze kunnen rekenen wat ze willen, geen last van loonsverlaging, inflatie of wat dan ook, mijn pensioen wordt elk jaar lager. En jammer vind ik ook dat er geen dierenarts hier iets zegt. Laf, zeer laf. Geen antwoord is het ermee eens zijn he?

    Beantwoorden
    • Je hebt helemaal gelijk hoor Mw. Boomstra het zijn ratte geworden sinds de corona. Maar zowat heel NL heeft een graaicultuur aangemeten. Hoop mensen een hondje aangeschaft nu hebben ze een monopolie hier en met het idee je dat toch alles over hebt voor je dier.

     Beantwoorden
 4. beste artsen wil graag de prijs weten voor 5 katten tandjes te laten trekken ik woon in Haarlem en de prijzen hier zijn abnormaal hoog

  BVD afke de leeuw

  Beantwoorden
 5. Met mijn poes op onderzoek, 15 min binnen wat bloed getrokken, 185 €, dan s’avonds terug voor de uitslag!! suikerziekte!!.. een flesje Insuline en wat uitleg en wegwerp spuiten en 60€,en na een week nog is terug komen om dezelfde testen uit te voeren!!
  Nu ok ik hou enorm van mijn dieren, maar moet een dierenarts ook geen dierenlover zijn, aan zijn prijzen ze zou je het niet zeggen!! komaan hier moet iets tegen gedaan worden!! ik vind dit Mafiapraktijken, gewoon schandaaaalig!! ik word gewoon woedend als ik eraan denk wat zij mogen doen!! zonder enige verantwoording!!!

  Beantwoorden
  • Wij hebben een melkvee bedrijf.
   En ik schrik niet van deze prijzen.
   Wij betalen ook zoiets,het is voor mij ook elke keer weer een afweging ,goed voor je dieren zorgen en de kosten.
   Ik wordt er een beetje moedeloos van wat ze durven te vragen.
   En zeker als we kijken wat de melk opbrengt is het elke keer weer afwegen.

   Beantwoorden
 6. Hallo Sandra, Ga eens op ander voer over. Mijn hond had jaren jeuk . Naar verschillende dierenartsen geweest. Shampoos , allerlei behandelingen. Kost me kapitalen.
  Nu heb ik via via Het voer Wooof met zalm en dat bevalt me best helemaal geen jeuk meer . Na gebruik van 3 weken.

  Beantwoorden
 7. Hallo, kan er iemand mij helpen aub? Mijn katje is aangereden en heeft een gebroken kaak en gebroken bekken.
  Het gebeurde gisteren op zondag en zijn ermee naar een dierenarts van wacht gegaan ondertussen zitten we al aan een 300 euro kosten zonder de operatie meegeteld die zou tot een 1000 euro kunnen gaan wat heel duur is en hoezeer ik het ervoor over heb om haar te redden kan ik dit bedrag gewoon niet betalen weet er iemand wat ik kan doen? Ben ten einde raad 😔

  Beantwoorden
  • Ik zou het beestje hebben inlaten slapen. Wat doe je zo’n beestje aan. Plus je eigen portemonnee gaat eraan en misschien dik in de schulden hiermee. Soms moet je nuchtere beslissingen nemen voor jezelf en het diertje

   Beantwoorden
 8. De mensen vergeten hier dat de dierenartsen ook nog personeel heeft en de praktijk kost ook geld , alsmede de afschrijving van hun bedrijfonderdelen , auto, energie , verzekeringen , pensioenen, medicijnen inkoop , etcetc. Oh ja de dierenarts zelf moet ook leven en wonen. Als je de loodgieter laat komen ben je meer kwijt. We leven in een dure wereld en soms moeten wij dan van te voren bedenken of wij wel dieren en kinderen kunnen onderhouden .

  Beantwoorden
  • Nu bedrijven kunnen hun kosten allemaal verhalen op bedrijfskosten die aftrekbaar zijn van hun belasting. Dus ook zij krijgen hun BTW terug die ze betalen. Heb zelf een bedrijf gehad weet dus hoe dat werkt. Maar het is nu bij die dierenartsen een graai cultuur ze weten niet hoe ze de kosten moeten op te drijven. Vinden ze het gek dat mensen boos worden. Waar zit de liefde voor de dieren nog echt bij hun. Heb pas bij verschillende dierenartsen gevraagd wat een castratie van een klein hondje kosten nu ik kan je wel vertellen de prijzen liepen nogal uit een. En dan de nodige smoesjes erbij vertellen om de prijs op te kunnen drijven. Maar een ding is dat hij zijn eerste vaccinatie al heeft gehad. Anders had ik dat ook niet gedaan. Staat er in de natuur ook iemand die, die honden vaccineren. Laat mijn hondje zelf anti-stoffen aanmaken tegen alles zodat het een sterk hondje wordt. Op de 5 honden krijgen 3 kanker . Net zoals voor de mens al die vaccinaties levensgevaarlijk is omdat er kankerverwekkende stoffen in zitten. http://www.biori.nl/vaccinaties
   Bekijk deze site maar eens en je zal schrikken wat een troep er allemaal inzit.

   Beantwoorden
 9. Hallo,

  Ik betaalde 241 euro voor 1 consult. Dat was 17 minuten. De kat heeft 1 injectie gehad. En ik kreeg een flesje medicijnen mee dat was 10 euro. Er is bloed afgenomen om te kijken of ze suikerziekte had. Dat was niet zo. Ze wilden mij terug laten komen voor 365 euro om te kijken of ze arthorose heeft. Daarmee is er een uurloon van 750 euro per uur. Leuke mensen. maar daar kom ik niet voor. Ik heb net een ander gebeld. daar kan ik terecht voor 25 euro voor een consult. We gaan kijken of we haar eetlust iets kunnen opwekken. Dat kon. de andere wilde dat niet en wilde eerst 365 euro zien in een tweede consult.

  Beantwoorden

Plaats een reactie