Prijslijst festivals

Zomerfestivals: ze zijn steeds populairder en er zijn er steeds meer. Een dagje of een weekend naar een festival is een klein beetje vakantie. En dan mag dat voor veel mensen ook wat kosten. 5 euro voor een frietje, 12 euro voor een broodje shoarma; het wordt grif betaald. Je kunt ook niet veel anders, want op een festival mag je meestal niet je eigen eten en drinken meebrengen en je bent afhankelijk van het aanbod ter plekke dat meestal met munten wordt afgerekend. Hieronder wat info over de prijslijst van festivals in Nederland.

En dan hebben we het nog niet eens over de prijs om toegang te krijgen tot het festival. Het onderstaande schema laat de toegangsprijzen voor festivals in 2001 en 2011 zien. Inmiddels zitten we in 2013 en zijn de prijzen voor festivals nog wat verder gestegen. Zo betaalde je voor de afgelopen editie van Lowlands 185 euro per persoon (voor 3 dagen festivaltoegang) en kostten de muntjes (1 muntje is 1 biertje en 2,5 muntjes is een hamburger) € 2,60 per stuk.

Naar het Zwarte Cross Festival kon je in 2012 nog redelijk goedkoop, als je er vroeg bij was. Vóór 1 januari betaalde je slechts 50 euro voor een campingkaart met toegang tot het festival voor 3 dagen. Na 1 januari was dat 75 euro. Een dagkaart kostte voor de eerste van dit jaar 15 euro, daarna 30 euro. Consumptiemunten waren € 2,30 per stuk op de Cross.

Bron: NOS.nl