Winterbanden dit seizoen weer populairder

De ruchtbaarheid die de bandenboeren aan de jaarlijkse ‘wisselweken’ geven, lijkt z’n vruchten af te werpen. Ook dit winterseizoen (dat eigenlijk pas net op gang is gekomen), is er een forse stijging van het aantal wissels tussen zomer- en winterbanden te zien.

Op 1 oktober is het traditioneel weer tijd voor de winterbanden. Bijna 40 procent van de automobilisten laat inmiddels winterbanden monteren. Vorig jaar lag dat percentage nog op 30 procent.

Volgens bandenspecialisten zijn winterbanden beter onder winterse omstandigheden zoals sneeuw en ijs. Maar ook bij ‘gewone’ kou dicht bij het vriespunt zouden ze al beter presteren dan zomerbanden. Mensen die geen winterbanden laten monteren vinden het te duur, hebben geen opslagruimte voor hun zomerbanden (met velgen), vinden hun auto er te oud voor of maken te weinig kilometers.

1 gedachte over “Winterbanden dit seizoen weer populairder”

  1. Ik heb zelf ook winterbanden aangeschaft, omdat ze gewoon nodig zijn. afgelopen jaren reed ik met zomerbanden in de winter, en dat was helemaal niet goed, het duurt veel te lang voordat de auto tot stilstand komt. dat is helemaal niet veilig, daarom maak ik nu ook niet de zelfde fout. winterbanden hoeven ook niet duur te zijn, ik had van mij vrij goedkoop gekocht bij
    https://www.bandenconcurrent.nl/winterbanden/

    Beantwoorden

Plaats een reactie