Crisis of niet: 75 miljoen aan vuurwerk kan wel de lucht in

Crisis of niet, de verkoop van vuurwerk lijkt er niet onder te lijden. We kunnen ons zelfs wel voorstellen dat de vuurwerkverkoop anticyclisch is. In tijden waarin veel mensen bang zijn volgend jaar minder te verdienen (als het mee zit) of zelfs hun baan te verliezen (als het tegenzit), hebben we kennelijk behoefte om met oudjaar niet op een paar tientjes meer of minder te kijken.

In de voorverkoop is er meer vuurwerk verkocht dan verleden jaar. Op de dagen voor de losse verkoop, moet de rest in het laatje komen, zo laat de belangenvereniging van vuurwerkverkopers weten. Deze omzet is dan nog wel enigszins afhankelijk van de verwachte weersomstandigheden met oudjaar. Zijn die slecht, dan loopt de verkoop aan het einde van de verkoopperiode waarschijnlijk nog wel iets terug. Zoals de verwachting er nu naar uit ziet, regent het op de 31ste. Desalniettemin wordt het bedrag van 70 miljoen euro dat we vorig jaar met z’n allen aan vuurwerk uitgeven, waarschijnlijk wel overtroffen. De schattingen gaat er op dit moment vanuit dat er voor zo’n 75 miljoen euro de lucht in zal gaan.

De belangenvereniging meldt verder nog dat het siervuurwerk hier de laatste tijd enorm is verbeterd en dat de prijsverschillen met Duitsland kleiner zijn geworden. Terwijl de prijzen bij onze oosterburen stegen, zijn ze hier gelijk gebleven. In de grensstreken zal dit jaar daarom meer vuurwerk in eigen land worden verkocht. Zo levert de vuurwerkverkoop ook weer een bijdrage aan de nationale economie.

Prijslijst vuurwerk 2012

Maar wat kost vuurwerk nou? Ter indicatie van de vuurwerkprijzen van dit jaar hebben een een algemene prijslijst vuurwerk op Prijslijsten.eu opgenomen.

Een fijne jaarwisseling gewenst en pas op met het afsteken!

1 gedachte over “Crisis of niet: 75 miljoen aan vuurwerk kan wel de lucht in”

Plaats een reactie