Meubelen kopen: voorjaar of najaar?

Ben je in de markt voor nieuwe meubelen? Zo ja, wanneer is dan de beste tijd om die te kopen? In het najaar, voordat je de winter in gaat, of juist in het voorjaar?

Als het najaar aanbreekt, is dat vaak de periode dat mensen op zoek gaan naar nieuwe meubelen. Ze willen graag vóór de winter iets nieuws in huis. Pas als de winter in volle gang is, komen de aanbiedingen. Dat is meestal in januari. In de periode hierna, als de lente in zicht komt, gaan veel mensen ook weer bezig met hun huis. Als je in die periode goedkope meubels wilt kopen is het beter om even te wachten tot te zomer, als je die mogelijkheid hebt. Wanneer de periode van vakanties weer aanbreekt, prijzen de meubelwinkels hun voorraad vaak weer af om plaats te maken voor de nieuwe najaarscollectie.

Goedkope meubelwinkels

Mede door de sterke opkomst van internet zijn er nu ook (online) meubelwinkels die het hele jaar door met hoge kortingen werken. Dan is er niet echt een beste periode meer om meubelen te kopen. Zo biedt meubelwinkel A-meubel regelmatig hoge kortingen op woonkamersets.

Natuurlijk loont het altijd de moeite of goed te speuren naar acties of deals die je tijdens speciale shows kunt sluiten.

Tuinmeubelen kopen

Zat je je eigenlijk al de hele zomer te ergeren aan die versleten tuinset? Goed nieuws! Nu, zo in het najaar, is de beste tijd om tuinmeubelen te kopen. Op loungesets en gewone tuinsets krijg je in deze tijd van het jaar vaak tientallen procenten korting. Winkels willen nu namelijk graag van hun voorraden af. De meeste tuinmeubelen kunnen ook in de winter gewoon buiten blijven staan, dus daarvoor maakt het niet uit wanneer je ze koopt. En als straks de eerste voorjaarszonnestralen in je tuin vallen, dan ben jij de eerste die geniet van een nieuwe tuinset!

Meubelen kopen: voorjaar of najaar?

Plaats een reactie