Sint huren? Wees er snel bij!

Vandaag begint het Sinterklaasjournaal weer en daarmee breekt voor veel kinderen in Nederland en België weer een spannende tijd aan. Zou de Sint de verlanglijstjes respecteren en de gevraagde cadeautjes meebrengen? Zijn we het afgelopen jaar wel lief genoeg voor onze ouders geweest?


Ook voor de ouders breekt weer een spannende tijd aan. De een geniet mee met zijn of haar kinderen, voor de ander mag het zo snel mogelijk weer afgelopen zijn. De meeste ouders doen echter graag een beetje mee met hun kinderen en verwennen ze met mooie cadeautjes. Dat hoeven uiteraard niet altijd de duurste cadeaus te zijn. Als je een beetje op je sinterklaasbudget wilt besparen, kun je ook prima wat kleinere cadeautjes uitkiezen. Kinderen zijn vaak net zo blij met kleine dingen als met die dure Lego-doos.

Sinterklaas op bezoek

Aan de andere kant zie je ook een trend naar meer. Méér spektakel en méér beleving. En dan zitten vooral persoonlijke bezoeken van Sint & Piet in de lift. Steeds meer ouders willen graag dat Sinterklaas speciaal voor hun kind(eren) langskomt. En waar vraag is, is aanbod. Zo werkt dat in onze economie. Daarom is er een uitgebreide handel in Sinten en Pieten, maar je doet er goed aan het kaf van het koren te scheiden. Op een dronken sint met een overduidelijke nepbaard zit niemand te wachten.

Trend: Sint delen

Een nieuwe trend om een bezoek van de Sint betaalbaar te houden is het ‘Sint delen’. Hierbij leg je samen met vrienden, buren of familieleden geld bijeen en laat je de Sint en zijn Pietermannen naar één locatie met alle kinderen komen. Handig, want zo houd je het goed betaalbaar en toch intiem. En zeg nou zelf: het is zonde als de Sint bij zowel jou als de buren aan moet bellen en je betaalt allebei het volle pond!

Een beetje research naar een goede Sint & Piet moet je zelf doen, maar om je qua prijs een beetje op weg te helpen hebben we een pagina met veelvoorkomende tarieven voor het huren van Sinterklaas op de website gezet. Heb je eenmaal een besluit genomen, wacht dan niet te lang! Voordat je het weet zit ook dit jaar de agenda van de goedheiligman weer helemaal vol en kun je alleen nog tegen ‘speciale’ tarieven gebruikmaken van een ‘noodsinterklaas’.

Alvast een heerlijk avondje gewenst!

Sint huren? Wees er snel bij!

Plaats een reactie